Agentia de notare Moody’s a redus nota „corporate family rating” (CFR) a Peugeot, care a trecut, astfel, de la Ba2 la Ba3.


Noul calificat a fost plasat sub perspectiva negativa. Degradarea vizeaza, de asemenea, filiala GIE PSA Tresorerie. „Decizia de astazi privind nota Peugeot reflecta importantele provocari cu care se va confrunta constructorul auto pentru a reusi o restructurare de succes si penru redresarea performantei operationale a activitatilor sale pana in 2014”, a explicat analistul Falk Frey.

„Tinand cont de previziunile noastre, care anunta pentru 2013 un nou recul al cererii de autoturisme cu 3% si o mai mare presiune asupra preturilor in Europa occidentala, initiativele lansate de PSA s-ar putea dovedi insuficiente pentru a atinge rezultatele financiare fixate in cadrul programului de restructurare a companiei, ceea ce reflecta perspectiva negativa de incadrare a notei”, a adugat analistul Moody’s, citat de Reuters.

Moody’s a coborat, de asemenea, nota „corporate family rating” a grupului Fiat, de la Ba2 la Ba3, tot cu perspectiva negativa, aminteste sursa citata.