Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru procesele colective intentate băncilor, a declarat pentru Income Magazine că şi el a câştigat  câteva procese de executare silită a BCR.

"Am formalităţi de executare a BCR de câteva săptămâni, obţinute de la trei-patru instanţe din Bucureşti, în funcţie de unde se află sucursalele date în judecată", a pus Piperea.

Acesta consideră că era de anticipat o astfel de situaţie, precum şi cea de la Oradea, în care BCR să fie executată silit de un client.

Piperea a adăugat că va pune în aplicare aceste ordine de executare. "Dacă situaţia ar fi fost invers, credeţi că BCR ar fi ezitat să execute clientul? L-ar fi aruncat în stradă imediat", a mai spus Gheorghe Piperea.

Potrivit acestuia, chiar dacă BCR a pierdut multe procese, aceasta refuză să modifice clauzele sau să plătească sumele prevăzute de deciziile instanţelor.

Dacă până acum, clienţii lui Piperea au atacat BCR în instanţă pentru modificarea clauzelor şi ulterior executare silită, acum aceştia au un nou motiv. Piperea spune că va introduce o acţiune în nulitate, prin care va contesta dreptul firmei Suport Colect de a reprezenta BCR în procese. Potrivit acestuia, această societate comercială reprezintă BCR în procese ca şi cum ar fi societate de avocatură.

Avocatul a precizat că firma Suport Colect ar fi deţinută de BCR şi că aceasta se ocupă şi de recuperarea creanţelor şi executarea debitorilor în numele băncii.

Şi avocatul orădean Mircea Golea a spus că Suport Colect aparţine de BCR. El a adăugat că firma de colectare creanţe nu a dorit să negocieze cu un client de-al său şi a trecut direct la executarea silită a apartamentului acestuia.

Reprezentanţii Suport Colect nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

BCR, cea mai mare bancă din România, este executată silit de un client din Oradea, care a câştigat un proces împotriva sa. Pe 10 septembrie, judecătoria Oradea a admis cererea de executare silită formulată de Gheorghe Vidican împotriva BCR.