Producatorul nr. 1 de jucarii din Europa, Lego Group, a inregistrat venituri de 3,5 miliarde dolari in 2011, in crestere cu 17% fata de anul anterior cand a  avut 2,84 miliarde de dolari, fiind al optulea an consecutiv de expansiune pentru concernul danez. La nivel mondial cota Lego a crescut la 7,1% din piata globala a jucariilor. 

Profitul operational al companiei care produce binecunoscutele jucarii de constructie a crescut de asemenea cu 12% la un pic peste 1 miliard de dolari, fata de 884 milioane in 2010 iar profitul net a fost de 776 milioane (anterior 661 milioane). 

Succesul s-a datorat atat liniilor clasice de jucarii de tipul Lego City dar si a modelelor preluate din productii de success ca Harry Potter, Piratii din Caraibe sau Razboiul Stelelor. La fel cea mai mare lansare a lui 2011, Lego Ninjago, a inregistrat vanzari peste asteptari devenind cel mai bune vandut produs nou lansat din istoria Lego. 

Pentru multinationala cu sediul in Danemarca lucreaza  9,374 angajati permanenti (plus 1,009 fata de 2010). Desi este in continuare o afacere de familie fara a fi listata la bursa si nu este obligata sa isi prezinte rapoartele financiare, compania face acest lucru anual incepand cu 1997, fara sa ofere insa rezultate trimestriale.

Lego are 5 mari unitati de productie: doua fabrici in Danemarca, una in Mexic si cate una in Cehia si Ungaria. In 2011 a extins capacitatea de productia la unitatea din  Mexic (Monterrey) si a inceput alte lucrari de completare a liniilor de fabricatie atat in Cehia la Kladno cat si in Ungaria la Nyíregyháza, unde a preluat recent controlul de la unul din furnizori.

Istoria pieselor Lego este legata de inventatorul sau, Ole Kirk Kristiansen, un tamplar danez care a inceput sa confectioneze jucarii din lemn ca si versiuni in miniatura a mobilei. Kristiansen a fondat Lego in 1932, numele provenind de la imbinarea primelor doua litere din cuvintele daneze "leg godt" ('joaca bine'), fara sa stie ca in limba latina "lego" inseamna "eu imbin".

Pe plan international Lego concureaza pe piata de jucarii cu americanii de la Mattel si Hasbro si cu japonezii de la Bandai. Compania a intrat direct in Romania la sfarsitul anului trecut, dupa ce mai multi ani si-a distribuit produsele prin intermediul companiei Varuna S.