Compania de constructii FCC din Spania a finalizat ultimul picior, inalt de 44,76 metri, al podului construit peste Dunare intre Bulgaria si Romania in zona Vidin-Calafat, potrivit Novinite.


Constructorul lucreaza acum la finalizarea platformei podului, a benzilor rutiere, precum si liniei de cale ferata. Potrivit FCC, la sfarsitul lunii februarie 2011, podul peste Dunare era finalizat in proportie de 72%, iar infrastructura adiacenta podului de pe teritoriul bulgar - 88%.

In ianuarie 2011, Parlamentul bulgar a aprobat suplimentarea finantarii proiectului cu suma de 25,7 milioane de euro, termenul pentru finalizarea acestuia fiind fixat pentru sfarsitul lunii noiembrie 2012.

Construirea podului Vidin-Calafat era programa a fi terminata in octombrie 2010, dar lucrarea a fost intarziata din cauza unor dificultati tehnice si unor noi cereri facute de catre firma spaniola FCC.

Singrul pod functional intre Bulgaria si Romania a fost construit in 1954 in zona Giurgiu-Ruse, la initiativa lui Iosif Stalin.