Politia fiscala italiana a anuntat miercuri punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale familiei Gaddafi in valoare de peste 1,1 miliard de euro, la cererea Curtii penale internationale (CPI) de la Haga, transmite AFP.

Politistii "au pus sechestru astazi (miercuri, n.r.) pe bunurile mobile si imobile, pe actiunile societatilor si conturile curente ale familiei fostului lider libian (Muammar) Gaddafi si membrilor anturajului sau pentru o valoare de peste 1,1 miliard de euro", arata un comunicat al politiei.

Printre bunurile puse sub sechestru figureaza actiunile la principalul grup bancar italian UniCredit, cele ale grupului petrolier ENI, grupul aeronautic si de aparare Finmeccanica, grupul automobil Fiat sau ale clubului de fotbal Juventus Torino, precum si un imobil la Roma, 150 de hectare de padure pe insula Pantelleria si doua motociclete.

Aceasta punere sub sechestru a fost efectuata in urma deciziei unei comisii a CPI din cadrul anchetei pentru crime impotriva umanitatii ce il viza pe fostul dictator libian, Abdallah al-Senoussi, fost sef al serviciilor de informatii ale lui Muammar Gaddafi si impotriva unuia dintre fii acestuia din urma, Seif al-Islam.