Victor Ponta a anunţat, luni, că, din datele de la MAI şi MAE, 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 sunt în străinătate, din care nu se ştie exact numărul minorilor.

Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI şi MAE şi transmise Curţii Constituţionale.
El a precizat că, din datele primite de la MAI, 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum.

De asemenea, conform acestor date, 512.379 de persoane aveau actele de identitate expirate şi nu le-au reînnoit până în ziua votului, ceea ce, în opinia premierului, trebuie avut în vedere.

Premierul Ponta a precizat că, din datele MAE, primite până acum de la instituţii străine sau de la misiunile diplomatice, totalul cetăţenilor români "cu drept legal de şedere în alte ţări" este 3.052.397 de persoane. Datele primite din 17 ţări arată că acolo sunt 1.101.809 cetăţeni români majori, însă datele primite din alte state nu precizează câţi sunt majori şi câţi sunt minori.