Clasa pregătitoare ar putea să fie organizată de anul viitor în cadrul grădiniţelor, a declarat luni premierul Victor Ponta, în alocuţiunea rostită la Colegiul Naţional 'Spiru Haret' din Târgu-Jiu, cu ocazia deschiderii noului an de învăţământ preuniversitar.


'Este o plăcere şi o onoare şi vreau să le urez succes în primul şi în primul rând tuturor elevilor, începând chiar cu faimoasa deja clasă pregătitoare, clasă pe care de anul viitor o văd necesară şi utilă, dar tot în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii. Cred că anul acesta ne-am grăbit puţin, nu noi neapărat, şi cred că am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare. Cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început, la grădiniţă, după care, când vin la şcoală, în clasa I, să fie cât mai bine pregătiţi', a spus Victor Ponta.

Primul-ministru a subliniat că şcoala este printre cele mai importante lucruri în viaţă.

'Sunt absolut convins că în România şi în lumea în care trăim, fără a avea o şcoală cu adevărat performantă, niciunul dintre aceşti copii extraordinari nu are o şansă adevărată în viaţă', a afirmat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres