Premierul Victor Ponta va efectua luni o vizită oficială la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.


De asemenea, premierul român are programată o întrevedere şi cu omologul său belgian, Elio Di Rupo. In ajunul plecarii, Victor Ponta a precizat, la un post de televiziune, că merge la Bruxelles cu un 'mesaj constructiv' şi că îi va spune preşedintelui Comisiei Europene că în România nu a avut loc o lovitură de stat, iar Executivul se bucură de susţinerea majorităţii parlamentare.

'Şi la Bruxelles opiniile au început să se echilibreze. (...) Eu mâine merg cu ideea de a explica încă o dată că nu a fost niciun fel de lovitură de stat, că 8,5 milioane de români nu dau lovituri de stat, poate le dă Antonescu sau Ponta, dar Parlamentul nu poate da lovituri de stat. Faptul că Guvernul actual este unul legitim, cu susţinere în Parlament şi susţinere populară, un guvern care foarte probabil îşi va continua mandatul după 9 decembrie şi că toate lucrurile importante pentru România, care ţin de fondurile europene, de investiţii, măsurile pe care vrem să le luăm de la 1 ianuarie vizând TVA sunt în ideea unei Românii care să se dezvolte şi care să nu mai fie tratată ca o Cenuşăreasă a UE', a afirmat Ponta.

El şi-a exprimat convingerea că merge la Bruxelles cu un mesaj constructiv şi îşi poate permite să vorbească în numele majorităţi parlamentare. 'Sunt convins că merg cu un mesaj constructiv, dar în acelaşi timp voi spune încă o dată că în timp ce preşedintele Băsescu a vorbit în numele domniei sale la Bruxelles, eu îmi pot permite să vorbesc măcar în numele unei majorităţi parlamentare, măcar în numele celor 7,5 milioane de români care au votat la referendum', a subliniat Victor Ponta.