Premierul Victor Ponta susţine că poziţia Guvernului în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană nu s-a schimbat în ultima vreme şi că ultimele declaraţii ale ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, pe tema valorificării zăcămintelor naturale făceau referire la proiectul Cupru Min, potrivit Agerpres.

"L-am întrebat pe dl ministru cu privire la acele declaraţii, iar domnia sa mi-a spus că a vorbit despre Cupru Min. În ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, acesta se va realiza doar după ce se va răspunde la trei întrebări. Prima - se asigură cele mai înalte standarde de protecţie a mediului? Dacă da, mergem mai departe, iar dacă nu, nu. A doua întrebare - se asigură un beneficiu mult mai mare decât era vorba până acum pentru statul român - 4% redevenţă şi 19% participarea noastră la proiect? Dacă nu, nu mergem mai departe. Şi al treilea punct - Roşia Montană este un proiect care se face pentru români sau este pentru nişte politicieni care vorbesc toată ziua la televizor despre acest proiect, evident, dezinteresat şi sper că aţi sesizat ghilimelele. Poziţia noastră nu s-a schimbat cu nimic şi până la proba contrară îl cred pe dl Chiţoiu", a declarat premierul Victor Ponta.

Ministrul Economiei a declarat la finele săptămânii trecute că este convins că proiectul Roşia Montana va demara în acest an, în urma publicării acestor afirmaţii organizaţia Alburnus Maior solicitând premierului Victor Ponta demisia ministrului Daniel Chiţoiu.

Şeful Executivului s-a aflat marţi la Tulcea unde a participat la o conferinţă de presă, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale şi la un marş pe faleza oraşului.