Porsche Inter Auto Romania a incheiat primul trimestru al anului cu creteri ale cifrei de afaceri, determinate in special de vanzarea de autoturisme noi. Astfel, dei, ca volum, vanzarile de automobile noi au ramas la acelai nivel ca in 2011, valoric ele au crescut cu 12%, ducand - alaturi de vanzarile de automobile second hand i de service - la o marire de 8% a cifrei totale de afaceri pe trimestrul I al anului, de la 30,6 milioane euro, la 33 milioane de euro.


“Condiiile meteorologice i situaia economica dificila de care piaa auto continua sa fie afectata au facut ca primul trimestru al anului sa fie unul plin de provocari,” spune Dana Cortina, Director General Porsche Inter Auto Romania. “Cu toate acestea, mixul de marci i strategia complexa de vanzari ne-au ajutat sa avem o performana buna, chiar i pe teren accidentat.”

Datele companiei indica o cretere a numarului de autovehicule vandute in special pe marcile premium din portofoliul Porsche Inter Auto, in timp ce marcile Skoda i SEAT au inregistrat scaderi comparativ cu trimestrul intai al anului trecut.

“Anual, debutul programului REMAT influeneaza vanzarile de automobile Skoda i SEAT, doua marci pentru care argumentul preului poate fi decisiv”, explica Dana Cortina. “Primavara aceasta, programul REMAT a inceput in aprilie, aa incat impactul lui se va vedea, probabil, mai clar, in a doua jumatate a anului. Marcile Audi i Porsche, pe de alta parte, au inregistrat creteri ca numar de unitai vandute, pe segmentul de lux incepand sa se observe efectul de crisis fatigue.”

Vanzarile de automobile second hand, derulate prin Weltauto, au crescut i ele ca numar de unitai, cu 6% pe primul trimestru, comparativ cu primul trimestru al lui 2011, ajungand la o valoare totala de 2,3 milioane de euro.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si Seat.

Porsche Inter Auto este importator si distribuitor exclusiv pentru marca Porsche in Romania si comercializeaza modelele Cayenne, Panamera, 911 Carrera, Boxster si Cayman.