Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie pentru a treia lună consecutiv, cu 1,8% faţă de mai, şi au ajuns la cel mai redus nivel începând cu septembrie 2010, a anunţat, joi, Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU, citată de AFP.

Indicele calculat de agenţie pentru preţurile alimentelor a coborât în iunie la 201 puncte, de la 205 puncte în mai. Indicatorul se află cu 15% sub maximul record atins în februarie 2011.

Perspectivele economice încă incerte şi estimările privind recoltele au condus la declinul preţurilor pentru cele mai multe produse pe plan internaţional, potrivit agenţiei. În ultimele două săptămâni, preţurile materiilor prime agricole, inclusiv cereale, au crescut puternic, ca urmare a degradării stării culturilor în Statele Unite.

Totuşi, în iunie indicatorii de preţ au scăzut pentru toate categoriile de alimente. Într-un alt raport, organizaţia a redus prognoza pentru recolta de cereale pentru acest an la nivel global, dar se aşteaptă încă la un nivel record.