Consiliul Concurentei a autorizat preluarea magazinelor Plus din Romania de catre Lidl, considerand ca aceasta achizitie se con­for­meaza unui mediu concurential normal. Auto­ritatea de concurenta a facut evaluarea dupa ce Comisia Europeana i-a transferat acesteia analiza tran­zactiei. Lidl Germania a anuntat in februarie ca va prelua de la grupul Tengel­mann retelele de magazine Plus din Romania si Bulgaria.

„Analiza a relevat ca operatiunea de con­centrare economica nu ridica obstacole sem­nificative in calea concurentei. Tranzactia a fost initial notificata Comisiei Europene, dar aceasta a transferat cazul spre analiza auto­ritatii de concurenta din Romania”, se pre­cizeaza intr-un comunicat al Consiliului Con­curentei.

Plus detine, in prezent, in Romania o retea de 105 magazine, alte patru fiind programate a fi deschise pana la finele acestui an - in Bucuresti, Motru, Avrig si Baicoi. Fostul pro­prietar al retelei, grupul Tengelmann, anunta anterior tranzactiei ca are in plan deschiderea a 170 de magazine in Romania.

Lidl face parte din grupul german Lidl& Schwartz si detine cea mai mare retea de magazine de tip discount din Europa. Reteaua Plus va fi, cel mai probabil, rebranduita in 2011, atunci cand se vor deschide si primele maga­zine Lidl, pentru care firma germana a achi­zitionat 25 de terenuri.