Nivelul chiriilor a scazut cu pana la 12% fata de inceputul toamnei trecute, in conditiile in care, pe fondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai multi proprietari de apartamente au preferat sa le inchirieze, generand o crestere a ofertelor din piata. Astfel, numarul ofertelor a crescut cu 21% in Cluj-Napoca, in Timisoara cu 10%, in Brasov cu 5%, in Bucuresti a fost constant si numai la Constanta sunt mai putine oferte decat acum 6 luni (-19%).

„Asa se explica de ce diferentele cele mai mari sunt in prezent la garsonierele din Constanta (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca”, a declarat Adrian Erimescu, director general al www.imobiliare.ro. Potrivit datelor portalului, chiriile pentru garsonierele din cartierele bucurestene pornesc de la 150 de euro/luna, in timp ce in Cluj-Napoca si Timisoara, cu aceeasi suma pot fi inchiriate garsoniere chiar si in zone semicentrale. In Brasov, preturile practicate sunt mai mici, chiriile pentru garsoniere pornind de la 120 de euro/luna. In Constanta si Iasi chiriile practicate la garsoniere incep de la 140 de euro/luna.

Apartamentele cu doua camere din Bucuresti pot fi gasite la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi sau Drumul Taberei. In Brasov, chiriile apartamentelor cu doua camere incep de la 150 de euro/luna in zonele Florilor, Racadau, Grivitei sau in apropierea Spitalului Judetean, iar la Cluj-Napoca, de la 170 de euro/luna in Andrei Muresanu sau Floresti.