Patronale anunta ca vor sustine prevederile din scrisoarea de intentie catre FMI, dupa ce premierul le-a promis ca nu va elimina facilitatile fiscale pentru domeniul IT si nici nu va reduce contributia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).
 
"Am hotarat sa sustinem scrisoarea de intentie catre FMI, bazata pe cei doi poli principali, reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor", a declarat, dupa o intalnire cu primul-ministrul, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon. Acesta a mai spus ca Executivul a fost de acord cu mai multe masuri propuse in zilele anterioare de patronate, insa a precizat ca acestea au cerut guvernului masuri ferme pentru reducerea evaziunii fiscale.
 
Patronatele au mai propus premierului o serie de masuri, care in opinia lor ar compensa reducerile de salarii si pensii. Una dintre acestea, propusa de UGIR-1903, a fost angajarea de catre companii a doua persoane pe acelasi loc, care sa munceasca fiecare cate patru ore pe zi si sa fie platite cu 60% din salariu, masura aplicata in cinci tari din Uniunea Europeana. De asemenea, patronatele propun ca guvernul sa permita pensionarilor sa lucreze cateva ore pe zi, dar sa fie impozitati mai putin.

Sursa: Mediafax