Premierul Emil Boc a anuntat ca luni va discuta in coalitia de guvernamant despre elaborarea unei noi legi a sanatatii, punctand ca aceasta nu va permite desfiintarea SMURD.


"In privinta legii sanatatii, este foarte clar. Maine voi discuta in coalitie elaborarea unei noi legi a sanatatii. Vreau sa fie limpede si clar pentru toti romanii: si vechea lege si viitoarea lege nu vor permite desfiintarea SMURD, nu vor permite privatizarea sistemului de urgenta, nu va plati niciun roman niciun leu din buzunar pentru interventii in situatie de urgenta", a declarat, astazi, premierul Emil Boc.

Deci, aceste lucruri raman in continuare asa cum sunt si nu vor fi altele legiferate nici in viitoarea lege a sanatatii, pe care, impreuna cu Guvernul si in parteneriat cu forte politice si cu societatea civila, o vom elabora incepand de maine, dupa discutia din coalitie", a mai spus Emil Boc.

Guvernul a retras din dezbatere publica proiectul Legii sanatatii, dupa ce, presedintele, Traian Basescu, a cerut public acest lucru din cauza "reactilor medicilor, spitalelor si opiniei publice".