Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îi va solicita preşedintelui Traian Băsescu mandat să reprezinte România la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 22-23 noiembrie, precizând că nu va exista un conflict cu şeful statului indiferent de răspunsul pe care acesta îl va da pe această temă.


'Marţea viitoare, pe 13 noiembrie, particip la Bruxelles la întâlnirea cu primii-miniştri pe această temă şi, sigur, preşedintele Parlamentului European şi al Comisiei pe tema Mecanismului bugetar multianual 2014-2020. La finalul acestei întâlniri, când mă întorc în Bucureşti, în mod sigur vor informa - Parlamentul mi-e greu să-l mai informez pentru că nu mai este în activitate - dar voi informa conducerea Parlamentului şi pe preşedintele României asupra ultimelor discuţii, pentru că am discutat şi cu primul-ministru al Italiei, dl Monti, săptămâna trecută, am discutat şi cu primul-ministru al Spaniei, deci nu doar cu cei din grupul 'Prietenilor coeziunii' şi voi solicita oficial, bazat pe aceste discuţii şi această perspectivă, mandatul pentru a merge la Summit-ul din 21-23 (n.r. noiembrie). Dacă preşedintele va fi de acord sau nu ştiu să vă spun în acest moment, dar nu va fi un conflict până la urmă. Va fi o solicitare la care domnia sa va răspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe această temă', a afirmat Ponta, după ce a participat la şedinţa USL.

El a arătat că îşi doreşte evitarea conflictelor atât înainte de alegerile parlamentare, cât şi după acest scrutin. 'Eu îmi doresc foarte mult să evităm orice fel de conflicte şi înainte de alegeri şi după alegeri. Oamenii vin să voteze. Avem nevoie de stabilitate. Am pus înapoi ţara cât de cât într-o direcţie dreaptă şi bună şi corectă după catastrofa din primăvară şi acum nu trebuie să mai facem greşeli, iar inima ţării pe care vor să o repornească alţii să nu mai repornească furăciunile', a spus Ponta.