Peste 4.000 de aplicatii dedicate presei au fost dezvoltate in intreaga lume in mai putin de 18 luni.


O veste buna pentru cotidiane si reviste. Accesarea articolelor de presa a crescut cu 75% la utilizatorii de tablete. Iar 63% dintre acestia prefera actorii traditionali ai informatiei in defavoarea unor motoare de cautare precum Google News. In orice caz, asa sustine un studiu realizat de Starcom Mediavest, in colaborare cu BBC.com.

„La nivel mondial, au existat 4.000 de aplicatii dedicate presei intr-un interval de 18 luni”, precizeaza studiul. Dar, noteaza autorii acestuia, aceasta placere de a lectura ziarele in versiune electronica se datoreaza inclusiv avantajelor oferite de tablete. „Este important sa dezvolti puncte de contact acolo unde se gasesc cei mai multi cititori, adica pe Web”, explica raportul.

Tabletele permit rezolvarea multor neajunsuri legate de transport si de stocarea ziarelor si a revistelor, ofera posibilitatea accesarii presei straine si contractarea de abonamente pentru publicatiile electronice la un pret avantajos.

Expertii sustin ca pe viitor acest sistem de lecturare a presei se va dezvolta, odata cu expansiunea pietei tabletelor. Mai ales ca aceasta din urma evolueaza intr-o maniera similara cu cea a smartphone-urilor.