Presedintele PC, Daniel Constantin, copresedinte ACD, a fost propus, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta sa preia portofoliul Agriculturii.

Daniel Constantin s-a nascut pe 27 iunie 1978, la Pitesti. Este de profesie inginer. A urmat cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul „Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara” Bucuresti (1997 - 2002), iar in 2004 a absolvit un master in managementul calitatii si inovatiei.

Daniel Constantin a urmat cursuri de „Imbunatatirea eficientei personalului” (Scottish Agricultural College), precum si de „Imbunatatirea managementului strategic” (Institutul de Administratie Publica Irlanda).

In perioada 2001 - 2002, a fost membru in Consiliul National al Studentilor de pe langa Ministerul Educatiei si Cercetarii, fiind presedintele Ligii Studentilor din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Incepand cu acest an si pana in 2006, in calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru Agricultura, de reforma Politicii Agricole Comune (PAC), dar si de negocierile privind cadrul financiar 2007 - 2013. Dupa 2006 a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 - 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala in cadrul Proiectului Makis.

Daniel Constantin a preluat conducerea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii, Ilie Sarbu. Inca din anul 2003, Daniel Constantin s-a implicat in constructia institutionala a APIA. Acesta si-a dat demisia din functie la inceputul lui octombrie 2009.

In 2010 a fost ales, la Congresul PC din 28 februarie, presedinte al Partidului Conservator. A obtinut 975 de voturi (71%), in timp ce contracandidatul sau, Petru Marginean, a fost votat de 398 de conservatori (29%).

La 10 ianuarie 2011, Daniel Constantin a semnat, alaturi de liderul liberal Crin Antonescu, protocolul de constituire a Aliantei de Centru - Dreapta Partidul National Liberal - Partidul Conservator (ACD).
 
Lista ministrilor din Guvernul Ponta

Vicepremier - Florin Georgescu

Ministrul Administratiei - Victor Paul Dobre

Ministrul Afacerilor Externe - Andrei Marga

Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Daniel Constantin

Ministrul Apararii Nationale - Corneliu Dobritoiu

Ministrul Comunicatiilor - Dan Nica

Ministrul Culturii si Patrimoniului Cultural - Mircea Diaconu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Eduard Hellvig

Ministrul Economiei - Daniel Chitoiu

Ministrul Educatiei - Corina Dumitrescu

Ministrul Finantelor Publice - Florin Georgescu

Ministrul Justitiei - Titus Corlatean

Ministrul Industriilor - Iulian Iancu

Ministerul Internelor - Ioan Rus

Ministrul Mediului si Padurilor -Rovana Plumb 

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii - Vasile Cepoi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Ovidiu Silaghi

Ministru Delegat pentru Dialog Social - Liviu Marian Pop

Ministru Delegat pentru Strategii Guvernamentale - Victor Alistar

Ministru Delegat pentru Relatia cu Parlamentul -  Mircea Dusa