Pentru prima data incepand din luna martie, pretul aurului a depasit 1.700 de dolari/uncie, pe fondul informatiilor potrivit carora Banca Centrala Europeana (BCE) va anunta achizitionarea nelimitata a obligatiunilo de stat, cu scopul depasirii crizei din zona euro, informeaza Bloomberg.


Astfel, in jurul pranzului, aurul a fost tranzactionat la bursa COMEX cu 1.711,3 dolari/uncia, in crestere cu 1,02% fata de ultima valoare cotata miercuri. „Piata a reactionat cu optimism la planurile BCE de salvare a regiunii”, au comentat analistii.

In urcare a evaluat inclusiv piata petrolului, barilul marca Brent cu extractie din Marea Norduui recuperand, la Intercontinental Exchange (ICE) din Londra, 0,87 centi, urcand la 113,96 dolari, dupa ce miercuri a cedat mai mult de un dolar. Petrolul american WTI s-a scumpit cu 0,99 centi, ajungand la 96,35 dolari/baril.

„Aceste ascensiuni ar fi fost, cu siguranta, mai spectaculoase, dar investitorii isi pastreaza calmul in speranta ca presedintele BCE, Mario Draghi, nu va dezamagi asteptarile pietei”, au explicat expertii Commerzbank.