UPDATE Judoka română Alina Dumitru a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, după ce a fost învinsă în finală de brazilianca Sarah Menezes.

Menezes a câştigat după un yuko reuşit când mai era mai puţin de un minut din meci. Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing, în urmă cu patru ani, a pierdut pierdut de patru ori în acest an în faţa sportivei sud-americane. Alina Dumitru a adus sâmbătă prima medalie a României la JO 2012, după ce făcuse acelaşi lucru şi la JO din 2008.

Judoka română Alina Dumitru
s-a calificat în finala categoriei 48 kg şi va lupta pentru aur la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, după ce a învins-o, sâmbătă, în semifinale, pe japoneza Tomoko Fukumi, potrivit Agerpres.

Alina, campioana olimpică en titre, a reuşit un waza-ari în prima parte a confruntării şi a rezistat atacurilor venite din partea niponei, obţinând prima sa victorie în faţa acesteia.

Alina Dumitru va aduce prima medalie României la Olimpiada de la Londra, la fel ca la Beijing, în urmă cu patru ani, urmând să lupte pentru aur, sâmbătă, de la ora 18,00, cu Sarah Menezes (Brazilia), care a învins-o în cealaltă semifinală pe Charline van Snick (Belgia).

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în semifinalele categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra. În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 a întâlnit-o pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care o eliminase anterior pe Alexandra Podryadova (Kazakhstan), potrivit Mediafax.

Alina a primit o penalizare, după un minut de luptă, confruntarea continuând fără evenimente, cu studiu reciproc şi o tensiune de nedescris. Asiatica avea avantaj 1-0, cu un minut rămas din cele cinci regulamentare, şi a început să atace, dar Alina a ştiut să contracareze. Ea a reuşit un yuko, cu 11 secunde rămase, egalând 1-1, după care s-a intrat în prelungirile de trei minute, la Golden Score. Pe margine, antrenorul Florin Bercean era deja în „fibrilaţii”. „Atentă, Piţi! Du-te pe dreapta”, i-a strigat. Mai erau 25 de secunde, tensiune maximă, 10, şi cu şase secunde înaintea finalului, sportiva tricoloră a obţinut victoria, acuzând dureri la cot, dar şi la degetele picioarelor.

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în sferturile de finală ale categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, scrie Mediafax.

Alina Dumitru a intrat direct în turul doi al grupei B şi a avut un debut excelent în disputa cu cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), care o eliminase în primul tur pe Natalia Kondratyeva (Rusia). Cubaneza a fost penalizată cu cartonaş galben, cu 3.47 minute rămase din luptă, din cauza unui gest nesportiv, astfel că Alina Dumitru a obţinut o calificare facilă în sferturi, prin descalificarea adversarei.

În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 se va duela pentru câştigarea grupei şi, implicit, calificarea în semifinale, cu Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care a eliminat-o pe Alexandra Podryadova (Kazahstan).

Alina Dumitru a anunţat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare şi îşi va încheia cariera.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Dan Fâşie (66 kg), Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 g).

La JO de la Londra, România este reprezentantă de 103 sportivi. În 2008, la ediţia de la Beijing, tricolorii au încheiat cu un bilanţ de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), performanţă cu care s-a clasat pe locul 17 în clasamentul pe medalii.