Primarul Londrei, conservatorul Boris Johnson, a criticat luni politica fiscală a preşedintelui socialist francez, Francois Hollande, pe care a calificat-o drept cea mai rea 'tiranie' după revoluţia din anul 1789, şi s-a declarat dispus să-i primească pe toţi 'francezii talentaţi', relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Niciodată după anul 1789 nu a existat o asemenea tiranie sau teroare în Franţa', a afirmat provocator, la congresul Partidului Conservator, primarul Londrei, unde trăieşte o importantă comunitate franceză.

Întrebat dacă va 'întinde covorul roşu' pentru francezii care vor să fugă de impozitul de 75% pe veniturile cele mai mari, aşa cum s-a arătat în luna iunie dispus să facă şi premierul Cameron, el a răspuns: 'Voi fi încântat să-i primesc pe francezii talentaţi la Londra dacă vor veni aici să alimenteze economia noastră, dar dacă şi numai dacă nu vor veni să ne epuizeze resursele naţionale'. 'Sunteţi cu toţii bineveniţi', a adăugat el în limba franceză.

La Londra trăiesc între 300.000 şi 400.000 de francezi, capitala britanică fiind uneori numită şi 'al şaselea oraş francez'. Primarul său, Boris Johnson, în vârstă de 48 de ani, renumit pentru părul său blond şi nepieptănat, glumele pe care le face şi excesele sale de limbaj, este foarte popular în Marea Britanie. Reales în acest an şi graţie succesului organizării Jocurilor Olimpice, este perceput tot mai mult ca fiind umbra premierului David Cameron.

Primarul său, Boris Johnson, în vârstă de 48 de ani, renumit pentru părul său blond şi nepieptănat, glumele pe care le face şi excesele sale de limbaj, este foarte popular în Marea Britanie. Reales în acest an şi graţie succesului organizării Jocurilor Olimpice, este perceput tot mai mult ca fiind umbra premierului David Cameron.