Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat azi, 18 februarie, a declarat ca va refuza sa plateasca majorarea cu 5 lei a gigacaloriei pentru ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie a operat modificare pretului caldurii "pe sest".

"ANRE a marit pretul ca de obicei, pe sest. Sunt stat in stat, baietii astia sunt destepti la ANRE. Aud cum se discuta de baietii destepti din energie (...) de 10-12 ani, dar nu se discuta nimic de organismul statal care poarta numele de Agentia Nationala de Reglementare a Energiei care mareste pe sest pretul ca sa tina in viata unitati ale statului. Elcen traieste din penalitatile pe care le pune primariei si, in ultima instanta, cetateanului pe umeri. Nu platesc, ca sa le fie clar. Nu platesc, Elcen, potoliti-va. Nu am de unde", a spus Sorin Oprescu.

Elcen este producatorul de caldura al Capitalei si este detinut de Ministerul Economiei. Acesta furnizeaza apa calda Radet, aflat in proprietatea Primariei. Bucurestenii care inca sunt bransati la reteaua centralizata de termoficare platesc 170 lei. Gigacaloria costa in acest moment 325 lei, diferenta fiind subventionata de primarie. Potrivit lui Oprescu, institutia pe care o conduce va plati in continuare diferenta pana la 320 lei, nicidecum cea de pana la 325 lei.