Florentin Costel Pandele, primarul orasului Voluntari, ii acuza pe consilierii locali din Ilfov ai PSD si PNL ca intarzie, prin amanarea dezbaterii si votului in sedinta Consiliului Judetean, un proiect european in valoare de peste 30.000.000 de euro. Prin acest proiect, locuitorii orasului ar beneficia de modernizarea carosabilului cu retea pluviala pe 83 de strazi, retea de iluminat public, retea de supra­veghere video.

Intr-o scrisoare deschisa transmisa astazi Agerpres, edilul local trage un semnal de alarma si cere sprijin autoritatilor statului, presedintilor PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, dar si co­misarului european pentru Dezvoltare regionala Johannes Hahn, sa intreprinda toate demersurile le­gale pentru a sprijini proiectul administratiei locale si subliniaza ca acesta se afla in faza finala, „care mai necesita doar o simpla aprobare”. „Atunci cand a fost supus la vot acest punct de pe ordinea de zi, majoritatea consilierilor - repre­zentanti ai PSD si PNL - au votat amanarea dez­baterii acestuia, fapt care determina  intar­zierea proiectului, intar­zie­rea primirii sumei de aproximativ 30.000.000 de euro din partea UE, de care ar beneficia cetatenii orasului Voluntari, nu primarul orasului, personal, sau consilierii locali. Un vot politic, asadar, in loc de un vot pentru reabilitarea a 83 de strazi din oras, care ar face viata mai buna tuturor locuitorilor, indiferent ce partid politic simpatizeaza. Acest semnal de alarma il tragem deoarece suntem convinsi ca numai printr-o decizie politica la nivel central se poate debloca un boicot sistematic si daunator cetatenilor, practicat la nivel politic local”, adauga edilul orasului Voluntari.

Acesta sustine ca eforturile Departamentului specializat in intoc­mirea si promovarea proiectelor pentru atragerea fondurilor euro­pene este ingreunat sau chiar blocat de aprobari care sunt influentate de factorul politic, de orientarea politica a majoritatii Consiliului Judetean.