Primele brute subscrise de Allianz in Romania pe segmentul asigurarilor generale (de proprietate si accident) au scazut in primele noua luni cu 18,8%, la 142 de milioane de euro, din cauza tarifelor mai scazute de reinnoire, in special la politele de asigurare auto.

Primele brute subscrise in trimestrul al treilea au scazut cu 21,4% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 44 de milioane de euro, dupa un declin de 17,6% in primul semestru.

Profitul operational inregistrat de Allianz in Romania pe piata asigurarilor generale a scazut in primele noua luni la un milion de euro, de la 2 milioane de euro in acelasi interval al lui 2010, potrivit raportului financiar prezentat vineri de grupul german, cel mai mare asigurator din lume.

Pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate, Allianz a subscris in primele noua luni in Romania prime statutare de 17 milioane de euro, in urcare cu un milion de euro fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational al acestei divizii a scazut de la 2 milioane de euro la un milion de euro.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.

La nivel mondial, veniturile totale ale Allianz au scazut cu 2,4% in primele noua luni, la 78,5 miliarde de euro, iar profitul net s-a redus cu 44,3%, la 2,2 miliarde de euro, din cauza turbulentelor de pe pietele financiare, care au cauzat pierderi pe detinerile de obligatiuni de stat grecesti si actiuni ale grupului.

In urma dificultatilor din trimestrul al treilea, Allianz anticipeaza ca profitul pentru acest an va fi mai mic decat cel din 2010.