Primele brute subscrise ale Omniasig VIG au scazut anul trecut cu 16%, la 761,55 milioane lei (aproape 180 milioane euro), din cauza crizei, a anuntat joi compania.

"Aceasta scadere se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si cel imobiliar", se arata intr-un comunicat al companiei.

In acest context, Omniasig a aplicat anul trecut o strategie de optimizare a proceselor, constand in reducerea costurilor, restructurare a portofoliului si centralizarea operatiunilor de back-office.

Valoarea despagubirilor platite anul trecut a fost de 650,33 milioane lei, apropiata de cea din 2010.

"Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de 75%, au avut-o ca si pana acum asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a scazut, conform tendintelor inregistrate la nivelul intregii piete, inregistrand o valoare de 298,97 milioane lei, cu 30% mai putin decat in anul anterior. Aceasta scadere este corelata in principal cu scaderea puternica a segmentului de leasing auto. Pe linia asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte Verde), compania a inregistrat o crestere de 8,26% fata de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 273,58 milioane lei. Valoarea despagubirilor platite a fost de 371 milioane lei pe Casco si 226,69 milioane lei pe RCA", se precizeaza in comunicat.

Asigurarile de tip Property - de incendiu si calamitati naturale - au inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 113,73 milioane lei.

Omniasig urmeaza sa fuzioneze cu BCR Asigurari, ambele companii fiind detinute de Vienna Insurance Group. VIG controleaza in Romania si Asirom.