Mitt Romney a obţinut victoria în două prime state tradiţional republicane, Indiana şi Kentucky, iar preşedintele în exerciţiu Barack Obama obţine victoria în Vermont, un fief democrat, anunţă televiziunile americane.


Candidatul republican a fost prezentat ca învingător în aceste două state, iar Obama în Vermont, potrivit posturilor de televiziune CNN, ABC, NBC şi Foxnews.

Scrutinul prezidenţial american se anunţa foarte strâns marţi seara în statele-cheie Ohio şi Virginia, unde, după închiderea secţiilor de votare, primele estimări ale presei americane nu permiteau să fie desemnat un învingător. Sunt asteptate rezultatele din Ohio, Virginia, North Carolina, South Carolina şi Georgia, rezultatele nu erau cunoscute marţi seara.

Rezultatul din Ohio este deosebit de urmărit, având în vedere că niciun republican nu a reuşit să ajungă la Casa Albă fără să obţină o victorie în acest stat industrial din nordul Statelor Unite, în care votează 18 "mari electori".

Virginia, în mod istoric un stat conservator dar în care democratul Obama a obţinut o victorie în 2008, este susceptibil să încline fie către o tabără, fie spre cealaltă. Votul continua marţi seara în vasta majoritate a unei ţări care se întinde pe şase fusuri orare.