Euroins România a subscris în primul semestru prime de 228 milioane de lei, de aproape două ori mai mari faţă de cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 116 milioane lei, a anunţat miercuri asigurătorul.

"Am avut o creştere semnificativă în prima jumătate a anului, ceea ce ne-a plasat pe locul 6 în topul companiilor de asigurări generale din România. Strategia adoptată ne-a adus un rezultat financiar net pozitiv în perioada menţionată. Conform tendinţelor înregistrate, privim cu încredere îmbunătăţirea indicatorilor financiari ai companiei şi în perioada următoare", a declarat într-un comunicat Iulius Alin Bucşa, directorul general al Euroins România.
Euroins nu precizează factorii care au influenţat evoluţia primelor, scrie Mediafax.

Compania a avut o creştere de 110% pe segmentul asigurărilor auto, de 95% pentru asigurările de garanţii, de 90% pentru asigurările maritime, de 50% pentru asigurările de răspundere civilă şi de 42% pentru asigurările de accidente.

Euroins a înregistrat un avans de 35% pe segmentul property corporate, unde primele au fost de 1,9 milioane lei.

"În contextul socio-economic dificil, al lipsei oricărui mod de impulsionare a asigurărilor facultative de locuinţe adresate persoanelor fizice, EUROINS România a realizat pe acest segment un rezultat similar cu cel al anului precedent - 7,7 milioane lei", se precizează în comunicat.

Asigurătorul a plătit în perioada analizată 26.001 de dosare de daună, în valoare de 140,5 milioane lei, de la 17.462 de dosare în aceeaşi perioadă a anului precedent, în valoare de 81,6 milioane lei.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 90,5% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 9,5% din capitalul social.