Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec anunta primele realizari din proiectul sau de anvergura nationala, dezvoltat in parteneriat cu autoritatile locale. Reteaua Nationala RoRec a Centrelor de Colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizate in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

“Legislatia impune existenta unui centru de colectare DEEE la un numar de 50.000 locuitori, dar nu mai putin de unul in fiecare localitate. Noul nostru proiect vine in sprijinul autoritatilor, prin oferirea unor solutii de colectare DEEE la standarde europene, avand in vedere atingerea cotei impuse de catre Uniunea Europeana, si anume 4 kg DEEE colectate anual pe cap de locuitor, si nu in ultimul rand protejarea mediului inconjurator”, a spus Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Centrul de Colectare DEEE din Tulcea ofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat "Infoline" disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata de la 9.00 la 13.00, la telefon 0745 252 949. Primirea aparaturii vechi se face direct la centrul situat pe Strada Atelierelor in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparaturile grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, in baza unei solicitari la numarul de infoline. De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numar de infoline.

Centrul de Colectare DEEE din Tulcea este primul dintr-o serie de cinci centre care vor fi inaugurate de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu primariile, pana la jumatatea lunii iulie.