Realitatea TV va trece printr-un proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi câţi are în prezent televiziunea de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300, a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV.Producătorul Gabriel Bugnar a avut aseara o prima şedinţă în calitate de director general al Realitatea TV cu angajaţii televiziunii de ştiri, care au fost informati in legatura cu un plan de restructurare al postului, care prevede reducerea numărului de angajaţi la jumătate. Contactat de Mediafax, Gabriel Bugnar a confirmat faptul că i-a informat pe angajaţii Realitatea TV că televiziunea va trece printr-un proces de restructurare. "Este evident că trebuie să urmeze un plan de restructurare. Din 630 vor rămâne 300", a spus Bugnar.

Întrebat cum a ajuns la această cifră - 300 de angajaţi -, Gabriel Bugnar a spus că "300 este cifra ideală pe care au stabilit-o alte televiziuni de ştiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajaţi", a explicat Bugnar. El nu a precizat în cât timp se va face restructurarea la Realitatea TV.

Totodată, potrivit surselor, începând de miercuri, cea mai mare parte din cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent la Realitatea TV, însă nu sunt plătiţi de societatea Realitatea Media SA, deţinătoarea licenţei televiziunii de ştiri, vor fi angajaţi de către Realitatea Media SA.

Gabriel Bugnar a confirmat faptul că cea mai mare parte din aceste persoane vor fi angajate de Realitatea Media SA. El a mai spus că vor rămâne pe Alternative Media Solutions SRL acei angajaţi care "şi-au bătut joc de serviciu" şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile la Realitatea TV. În această situaţie se află 12-15 persoane, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Bugnar. Potrivit surselor, cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent pentru Realitatea, nu şi-au primit salariile pe luna august, iar pe luna iulie şi-ar fi primit doar o parte din salarii.

Într-o postare din 17 august de pe blogul personal, Gabriel Bugnar a scris că în Realitatea TV există în prezent trei "cercuri de interese". "Am mai înţeles, în vremea din urmă, că acum sunt trei cercuri de interese care se luptă pentru a deţine controlul total la RealitateaTV: aş putea să spun 'gruparea A', 'gruparea B' şi 'gruparea C', dar de fapt sunt Elan (cu toţi ai săi), Ioana Vîntu (cu toţi ai săi) şi creditorii (cu toţi ai lor) - adică GMG cel mai mare creditor (cu Florin Bercea administrator special şi toţi ceilalţi de pe lângă el)", a mai scris Gabriel Bugnar.

Realitatea Media a cerut insolvenţa în septembrie 2011, printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti. Atunci, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea, a declarat că cererea insolvenţei iniţiată de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară, precizând că nu doreşte falimentul Realitatea Media.