ProCredit Bank a lansat o linie de credit în lei cu o dobândă fixă de 10% pe an, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate a băncii pe piaţa din România.


Facilitatea poate fi folosită pentru plata furnizorilor, a taxelor, salariilor şi refinanţarea altor linii de credit. Potrivit băncii, clienţii au acces la descoperit de cont în baza rulajului potenţial, iar preaprobarea acestui produs se face în 10 minute de la depunerea cererii.

Creditul de refinanţare are avantajul unei maturităţi extinse de până la 10 ani. Clienţii persoane juridice cu profesii liberale beneficiază de un pachet de servicii care cuprinde atât finanţare cu garanţiile flexibile, cât şi servicii bancare, cu reduceri speciale şi dobândă pentru sumele din contul curent. Pentru clienţii noi care efectuează plăţi internaţionale regulate, transferurile în euro către firme din zona Uniunii Europene au un cost de numai 10 euro pe transfer, până la sfârşitul anului, arată un comunicat al băncii, preuat de Agerpres.

Clienţii cu activitate în agricultură pot avea acces la finanţare pentru orice investiţie necesară exploataţiei agricole, cu până la 10 rate, într-un an. Creditul AgroInvest permite finanţarea integrală a proiectului de investiţii în agricultură, pe o perioadă de maximum 15 ani.

Pentru achiziţionarea de utilaje, ProCredit Bank le oferă clienţilor posibilitatea garantării doar cu utilajul achiziţionat prin creditul ProEchipamente. Se pot plăti, de asemenea, numai două rate pe an (capital şi dobândă), iar maturitatea creditului poate ajunge până la şapte ani.

Pentru clienţii persoane fizice, ProCredit Bank a creat facilităţi de economisire cu dobânzi avantajoase. Depozitele aniversare pe 10 luni aduc o dobândă fixă de 4% pe an la euro şi de 6,5% pe an pentru lei. Planul de economisire aduce un plus de dobândă de 0,1% pe an, faţă de dobânda standard, iar banca nu solicită păstrarea unui sold minim. Pentru pachetele de servicii ProClasic şi ProClasic Plus (care includ cont curent, card de debit Visa Electron, plan de economisire, serviciul Call Center şi Internet Banking pentru pachetul ProClasic Plus), banca nu percepe costuri de administrare.

ProCredit Bank este o bancă germană concentrată cu precădere pe finanţarea afacerilor foarte mici, mici şi mijlocii. ProCredit Bank România a fost înfiinţată în 2002 şi este rezultatul unui parteneriat între BERD, IFC, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.