Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie solicita arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu, precum si a celorlalte opt persoane implicate in dosar, argumentele fiind valoarea extrem de ridicata a prejudiciului, numarul persoanelor prejudiciate si abilitatea acuzatilor de a ingreuna tragerea la raspundere.

In acest dosar au fost retinuti ieri Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Supeala, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu, pentru 24 de ore, acuzatiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare si spalare a banilor.

Procurorii au mai dispus fata de Rino Graziano Raicovich, cercetat in acelasi dosar, masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs se ridica la 83 de milioane de euro pentru Petromservice, ceea ce a dus la intrarea in insolventa a companiei, plus existenta unor datorii la buget de 100 de milioane de euro, in urma actiunii celor 10.

Mai mult, procurorii considera ca au fost prejudiciati aproximativ 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA si 7.000 de actionari persoane fizice, cu o conditie materiala modesta.