Manganese Bronze Holdings Plc, producătorul celebrelor taxiuri londoneze, poartă discuţii cu firma chineză Geely Automobile Holdings Ltd în vederea obţinerii de noi fonduri, a declarat luni un purtător de cuvânt de la Manganese Bronze, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Compania britanică trece printr-o perioadă dificilă după ce a fost nevoită să suspende vânzările şi să recheme la service 400 de autovehicule din cauza unei probleme la cutia de viteze.

Potrivit presei britanice o serie de directori de la Geely, firmă care deţine un pachet de 20% din acţiunile Manganese Bronze, au ajuns luni la Londra pentru discuţii de urgenţă care ar putea să se finalizeze prin salvarea companiei britanice.

'Nu ştiu unde va avea loc întâlnirea dar cu siguranţă va avea loc o întâlnire astăzi', a declarat un purtător de cuvânt de la Manganese Bronze. Purtătorul de cuvânt a adăugat că nu este obligatoriu ca firma chineză să preia o participaţie mai mare la Manganese Bronze în schimbul ajutorului. 'Vor fi discutate mai multe opţiuni însă la acest moment nu putem oferi alte informaţii', a declarat purtătorul de cuvânt.

Tranzacţionarea acţiunilor Manganese Bronze, companie care a înregistrat pierderi în fiecare din ultimii patru ani, a fost suspendată vineri după descoperirea unui defect de fabricaţie la noul său model TX4, ceea ce a condus la retragerea de pe piaţă a aproximativ 400 de vehicule şi oprirea vânzărilor.