Senatorul Dan Voiculescu a analizat succint esecul din Parlament al Coalitiei de guvernare, care nu a putut adopta un proiect de lege al Guvernului, desi PDL si-a convocat la vot toti ministrii parlamentari.

« Pe langa cei aproximativ 20 de deputati ai Puterii, care nu au votat pentru adoptarea proiectului, au mai existat cateva cazuri extrem de interesante, care, pana acum, au trecut neobservate: doi deputati PDL si doi ministri, prezenti ieri in plenul Camerei Deputatilor, nu s-au inregistrat in sistemul electronic de vot exact cand se vota aceasta lege. In schimb, au fost prezenti si au votat constiincios atat proiectul care a precedat aceasta lege, cat si pe cel votat imediat dupa. Se poate verifica pe listele publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Numele ministrilor: Elena Udrea si Gabriel Oprea. In conditiile in care au fost adusi in Parlament special pentru acea lege, neparticiparea la vot a fost, in mod evident, un act deliberat, o strategie minutios coordonata.

Faptul ca deputatii din Grupul Minoritatilor sunt acuzati pentru esecul Puterii de ieri, in conditiile in care unii deputati si ministri PDL s-au ascuns de la vot, demonstreaza modul in care regimul Basescu isi manipuleaza partenerii.

Concluzia este relativ simpla: cineva se pregateste sa il schimbe pe domnul Boc si are nevoie de “motive obiective”. Foarte curand, acel cineva ne va anunta, printre lacrimi, ca “Emil si-a facut datoria si acum se poate retrage la partid”.
Chiar si in aceste conditii, salut respingerea disponibilizarilor din Ministerul de Interne.”