Profitul grupului olandez Aegon, prezent si in Romania, a scazut anul trecut cu 51%, de la 1,76 miliarde de euro in 2010 la 869 milioane de euro, ca urmare a reevalurarii unor active si a rezultatelor mai slabe ale diviziei de investitii.

Reevaluarea in scadere a unor active a avut un impact negativ de 416 milioane de euro in rezultatele de anul trecut, comparativ cu un efect pozitiv de 221 milioane de euro in 2010, se arata in raportul financiar al grupului. De asemenea, profitul din investitii a coborat de la 658 milioane de euro in 2010 la 446 milioane de euro.

In trimestrul al patrulea, profitul Aegon a scazut cu 75%, de la 318 milioane de euro in 2010 la 79 milioane de euro, din cauza costurilor de reorganizare si a declinului castigurilor generate de investitii.

"Pentru a ne consolida pozitia din perspectiva competitivitatii am initiat un amplu program de restructurare vizand reducerea costurilor si dezvoltarea unei organizatii mai concentrate si cu un timp de reactie mai rapid. Programul a avut impact asupra rezultatelor din trimestrul al patrulea", a spus Wynaendts.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2007, prin infiintarea companiei de pensii de pensii private obligatorii (Pilonul II) BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar in 2008 a lansat compania Aegon Asigurari de Viata.