Un număr de 72 de şomeri din Sălaj şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul acţiunilor derulate în cadrul proiectului cu finanţare europeană "Sălaj workacces - Program pilot de creştere a gradului de ocupare în judeţul Sălaj", implementat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, informează Agerpres.

Câteva din poveştile de succes ale celor care şi-au deschis o afacere sau şi-au găsit un loc de muncă, graţie programelor de formare profesională şi a consilierii profesionale de care au beneficiat prin proiectul menţionat, au fost prezentate într-o broşură prezentată joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Romeo Sârca, directorul AJOFM Sălaj..

Unul din cazurile prezentate ca 'poveste de succes' este cel al unei femei în vârstă de 50 de ani, şomeră, ce şi-a deschis o afacere vizând înfiinţarea unei plantaţii de nuci, după ce a urmat, prin proiect, un curs gratuit de competenţe antreprenoriale. Un alt caz este cel al unui tânăr de 29 de ani, cu o calificare iniţială de fermier montan, şi-a găsit un loc de muncă după ce s-a recalificat, gratuit, ca instalator.

Potrivit sursei citate, în total 72 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă, dintre care două persoane şi-au demarat afaceri proprii iar restul s-au angajat.

În cadrul proiectului 'Sălaj workacces - Program pilot de creştere a gradului de ocupare în judeţul Sălaj', ce se derulează în perioada ianuarie 2011-decembrie 2012, au fost organizate opt programe de formare profesională, pentru 145 de persoane, 10 sesiuni de consiliere individuală, circa 300 de ore de informare individuală şi peste 400 de ore de consiliere individuală.

La sfârşitul lunii septembrie, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 5,60%, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 5.943.