Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat un contract de finanţare pentru un proiect în valoare de peste 500.000 de lei, care are drept scop dezvoltarea turismului în judeţ prin valorificarea potenţialului turistic al podgoriilor locale, informeaza Agerpres.

'Prin realizarea acestui proiect se urmăreşte crearea şi marcarea corespunzătoare a unui traseu turistic care să cuprindă podgoriile Panciu, Costeşti şi Odobeşti şi să includă combinate de vinificaţie, crame, obiective turistice. Totodată, proiectul mai vizează promovarea traseului turistic sub denumirea generică Drumul podgoriilor vrâncene, printr-o serie de activităţi cum ar fi organizarea unor evenimente în fiecare podgorie, concomitent cu Festivalul Viei şi Vinului, concepere, editare şi diseminare de materiale promoţionale, crearea unui site de promovare turistică a zonei ţintă', a declarat Marian Oprişan.

Proiectul 'Drumul podgoriilor vrâncene', finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 5, este în valoare de 580.836,62 lei.

Vrancea este judeţul care dispune de cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie din România, având un patrimoniu viticol de 27.639 hectare, reprezentând aproximativ 10% din suprafaţa viticolă a ţării.