In timp ce ritmul depunerii proiectelor de dezvoltare rurala la Ministerul Agriculturii nu a fost afectat in acest an de criza economica, numarul celor care nu au capacitate de cofinantare a crescut cu 30%-50%, a declarat, astazi, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz. El a adaugat ca printre acestea exista foarte multe proiecte valoroase.
 
Romania beneficiaza de o finantare de aproximativ 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), pentru implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in perioada 2007-2013. La aceasta, se adauga contributia nationala, de la Bugetul de stat, in valoare de 1,948 miliarde de euro.
 
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, aproximativ 3.000 de proiecte, in valoare de 1,6 miliarde de euro, au fost contractate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, din cele aproape 9.500 selectate pentru finantare, in valoare de peste 1,8 miliarde de euro.