Potrivit unor surse oficiale, proiectul privind constituirea celor doua companii nationale in sectorul energetic a fost finalizat si poate fi aprobat in sedinta de luni a Guvernului. "Documentul care infiinteaza cele doua companii, discutat si in sedinta CSAT, este finalizat si poate fi aprobat luni de Guvern", au aratat sursele.
 
Prima companie nationala, denumita Electra, va avea in structura complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova cu sucursalele sale, Nuclearelectrica, sucursalele Hidroelectrica din Ramnicu Valcea, Sibiu si Targu Jiu, filiala Hidroserv din cadrul Hidroelectrica si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Ca urmare a reorganizarii, Hidroelectrica isi inceteaza existenta.
 
A doua companie nationala, denumita Energetica, va fi infiintata prin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Bucuresti din cadrul Termoelectrica si va avea in structura sucursala Paroseni si Termoserv Paroseni din Termoelectrica, filialele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina, precum si parti din Compania Nationala a Huilei, care se divizeaza.

Sursa: Mediafax