Volumul de investitii din Europa va creste cu 4% in acest an, pe fondul revigorarii pietelor de capital. Aceasta perspectiva favorabila este in contrast cu cei doi ani consecutivi de declin al volumului de investitii in Europa - cu 8% in 2009 - si cu primul an de declin al Europei Continentale. Astfel, cea mai grea pe­ri­oa­da a declinului imobiliar a trecut, analistii  asteptandu-se la o crestere cu 5% a volumului global de investitii in 2010, potrivit ra­portului Money into Property realizat de DTZ.

Stocul global de investitii va atinge valoarea de 11.400 de miliarde de dolari. DTZ clasifica 85% dintre pietele europene ca avand proprietati la un pret corect, in timp ce 90% dintre pietele din lume sunt consi­de­rate oportunitati de achizitii.  Pe plan international, investitorii si creditorii isi vor creste volumul afacerilor in 2010, comparativ cu anul trecut. Europa ramane destinatia preferata pentru investitii straine, Londra, Paris, Bruxelles si Moscova oferind oportunitati interesante de investitii in sectorul de birouri.

China, in schimb, va ajunge a doua mare piata de real estate din lume, dupa SUA, spre sfarsitul anului 2011 urmand sa depaseasca Marea Britanie si Japonia. Singurele tari din Europa care se asteapta sa fie prezente in topul primelor cinci piete in functie de volumul investitiilor in 2011 sunt Franta si Marea Britanie. Lipsa lichiditatilor de pe piata inhiba inca achizitiile de proprietati. In trimestrul intai piata autohtona de real estate a inregistrat un volum de investitii de 108,34 mil. euro.