Punta Cana este una dintre perlele turistice ale Republicii Dominicane. Fundul marii se adanceste gradual  si poti  sa ajungi destul de departe.

Exista si regiuni cu alge si stanci, but who cares? Esti in Caraibe! La aproximativ 200 de metri e un recif de corali, iar valurile se sparg cu mult inainte de a atinge tarmul. Nisipul e alb, delicat la atingere. Daca vrei sa schimbi registrul, alege o excursie cu ATV-urile. Tinta este un magazin cu suveniruri din inima unei pesteri, unde ti se permite chiar sa faci baie in apa racoroasa. La Manati Parck e o gradina zoologica cu pasari si animale exotice, suveniruri, spectacole funny, fast-fooduri etc. Apoi poti petrece o zi fantastica la Isla Saona, situata in Parque Nacional del Este.

Transportul e asigurat de o barcuta cu motoras condusa cu arta si precizie... dominicana de un localnic ranjit. Insulita de 110 km patrati (25 in lungime si 5 in latime), gasita in mijlocul Marii Caraibelor de Columb, are 3.000 de locuitori. Probabil nu exista nicaieri in lume nisip mai fin, apa mai albastra si soare mai stralucitor, timp de 13 ore pe zi.  E fantastic. Paduri de palmieri, sate pescaresti, localnici care-ti pregatesc cele mai bune coco-loco si pina-colada din Univers. Cu ananas si cocos proaspete. Si incursiunea in aceasta minunata tara continua. Urmeaza o excursie de-o zi prin minunata Dominicana, cu niste microbuze fara tavan, acoperite totusi cu o folie, paravan pentru soare sau ploaie. Pune-ti centura de siguranta:

drumurile din Dominicana sunt mai rele decat cele din Romania. Prima oprire este la o plantatie de zahar. Ghidul o sa-ti explice istoria si intregul proces al cultivarii si producerii trestiei de zahar. Dupa ce pleci de la plantatie, vei ajunge la o ferma traditionala. Pret de 15 minute vei calari direct pe magnifica plaja Macao Beach. Urmeaza un barbecue delicios, tot pe plaja, apoi o repriza de plaja si inot. Pe drumul de intoarcere, o sa vezi adevarata Dominicana. Satele cu case colorate si dominicani savurandu-si cacaoa sau trabucele pe scaunase si jucand carti. Fiecare copilas rade cu gura pana la urechi, dezvelindu-si dintii albi. Pretul unei vacante la Punta Cana incepe de la 1.400 de euro, incluzand transportul cu avionul, 7 nopti cazare la hotel de 4 stele cu all inclusive.