Presedintele Rusiei nu s-ar incumeta sa mearga intr-o misiune de spionaj cu vreunul dintre liderii G20, a recunoscut Vladimir Putin la sfarsitul summitului Grupului celor 20 de state dezvoltate ale lumii.


„Nu mai lucrez de mult in spionaj”, a adaugat Putin, citat de cotidianul RBK Daily. „Altele sunt treburile mele acum”, a mentionat el. Dintre acestea, locatarul de la Kremlin a indicat o inventariere a prerogativelor G20, avand in vedere ca, incepand din decembrie, presedintia acestei structuri va reveni Rusiei.

Summitul G20 s-a incheiat aseara, reuniunea de doua zile fiind gazduita, anul acesta, de Mexic. Cele mai importante dintre temele dezbatute au vizat criza datoriilor din zona euro si reforma Fondului Monetar International. In plus, Putin a avut opt intalniri bilaterale cu liderii tarilor participante. „Iar pe culoare am discutat, practic, cu toti cei prezenti”, a adaugat Putin.

El a evidentiat, in context, intrevederea cu omologul sau american, Barack Obama, care a pus accent cu precadere pe situatia din Siria.