Clublul Paris Saint-Germain (PSG) va prezenta saptamana viitoare un buget record pentru sezonul urmator, in crestere cu 33% fata de cel actual. 


PSG nu are limite. Transferuri, salarii, deficit, buget, clubul parizian continua sa colectioneze recorduri. Dupa ce a dispus de un fond bugetar de 150 milioane de euro pentru sezonul 2011-2012, Paris Saint-Germain va prezenta Directiei nationale de control un buget provizoriu de 200 milioane de euro pentru sezonul 2012-2013, scrie presa franceza. Din acest total, 60% reprezinta salariile jucatorilor. Contactati de ziaristi, responsabilii clubului au refuzat orice comentarii. 

Aceasta suma, niciodata atinsa de vreun club francez de fotbal, inseamna o crestere de 33% fata de 2011-2012. Cu acesti bani, PSG se apropie de top 10 european, dar ramana inca departe de Real Madrid sau FC Barcelona. Cele doua cluburi spaniole au anuntat bugete de 500 milioane de euro si, respectiv, de 461 milioane. 

Dar, comenteaza Vincent Chaudel, specialist la Kurt Salmon, "a dispune de astfel de mijloace financiare nu inseamna un succes garantat, oricum nu pe termen scurt". Spre exemplu, Chelsea si Manchester City, preluate de importanti investitori in 2003 si 2008, au asteptat doi si, respectiv, patru ani pentru a ajunge in fruntea clasamentului britanic.