Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti va încărca instalaţiile de alimentare cu energie termică începând cu data de 24 septembrie 2012, în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru începerea noului sezon de încălzire, a anuntat societatea intr-un comunicat, preluat de AGERPRES.


Operaţiunea se va efectua în perioada 24 septembrie - 10 octombrie 2012.

'Pentru a evita incidentele ce pot apărea odată cu încărcarea instalaţiilor, Asociaţiile de Proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi lucrările în interiorul imobilelor sunt finalizate. De asemenea, pentru a evita problemele legate de integritatea instalaţiilor de alimentare cu energie termică aflate în custodia Asociaţiilor de Proprietari, personalul RADET va prezenta rapoarte de lucru pentru accesul în instalaţiile de termoficare din subsolul imobilelor', se menţionează în comunicat.

Potrivit art. 30, alin. (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică (publicată în Monitorul Oficial nr. 651 din 27.07.2006), debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.