Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), că cifrele care vizează reactualizarea listelor permanente cerute de Curtea Constituţională vor fi duse la Guvern şi a atras atenţia că este vorba despre cifre, nu despre liste.

"Ducem cifrele la Guvern, nu listele. Atenţie! Este gata pe partea asta, mai e partea externă. Vedem acolo, în cursul zilei de azi. Deci cifrele, nu listele. E o fază", a declarat Radu Stroe. 

Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul de Externe vor centraliza în cursul zilei de luni, 20 august, datele solicitate de Guvern şi tot astăzi datele vor fi transmise către Curtea Constituţională a României, numărul de persoane solicitat de această instituţie, a declarat premierul Victor Ponta, înainte de reuniunea conducerii Uniunii Social Liberale, citat de Agerpres.

"În primul rând, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Externe centralizează toate datele pe care le-am solicitat şi tot în cursul zilei de astăzi vom transmite către Curtea Constituţională exact ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curtea Constituţională, vă vom pune la dispoziţie aceste cifre", a spus premierul.