„Financiarul” continua seria colectiilor funda­mentale si te introduce in Universul Cunoasterii cu ajutorul „Raftului de Cultura Generala”, o colectie extinsa, indispensabila oricarei biblioteci.

Ultimul titlu al colectiei dedicate istoriei va invita sa va intoarceti in timp, pentru a descoperi evenimentele si personalitatile care au modelat lumea in care traim azi si per­sonalitatile care au marcat evolutia umanitatii.

Volumul 3 „ISTORIA: Lumea contemporana” ce va aparea pe 11 iunie alaturi de „Financiarul” va propune un „tur vir­tual” in perioada dintre cele doua razboaie mondiale si perioada contemporana.

Stiati ca:

  • Sentimentele antigermane de dupa Primul Razboi Mondial au afectat si familia regala en­gleza, de origine germana. In 1917, familia regala si-a abandonat numele de familie Sachsen-Coburg-Gotha si si-a spus Windsor, dupa resedinta regala de la castelul Windsor.
  • Organizatia nationalista catolica IRA a fost infiintata in Irlanda de Nord, in 1919, la un an dupa ce Eamon de Valera formase un parlament revo­lutionar ilegal. IRA folosea tactici teroriste. Dupa ce Irlanda a devenit un stat liber, mare parte din IRA, impreuna cu fondatorul sau Michael Collins, a fost absorbita in Armata irlandeza, formatiunea ramasa in afara armatei a fost declarata ilegala.
  •  Incepand cu anul 1901, Premiul Nobel a fost atribuit anual pentru urmatoarele descipline: fizica, chimie, fiziologie, medicina si literatura. Aceste premii impreuna cu cel de pace provin de la o fundatie infiintata de industriasul suedez Alfred Nobel (1833-1896), descoperitorul dina­mitei. Prin grija guvernului suedez, in 1968 a fost adaugat si Premiul pentru economie.
Veritabila investitie culturala pentru o buna educatie, „Raftul de Cultura Generala” reuneste ghiduri esentiale, bogat ilustrate si accesibile tuturor. Istoria artei, mitologia, invataturile Bibli­ei, arhitectura, istoria, filmul sunt temele prin­cipale ale celei mai noi colectii „Financiarul”, reali­zata impreuna cu editura LITERA, care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va satisface orice curiozitate. Formatul fiecarui volum este de 17,5 x 23 cm, iar numarul de pagini este cuprins intre 144 si 180. Colectia apare in conditii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustratii spectaculoase, coperta cartonata, hartie lucioasa.

REZERVA DIRECT! 

 
Iti poti comanda direct atat intreaga colectie cat si volumele separat!
Telefon: 021 - 311.05.06
Email: comenzi (at) financiarul.com
 
Persoanele din Bucuresti pot achizitiona volumele direct de la sediul Media Casa Press, editorul cotidianului Financiarul.

>> Str. Semicercului, Nr. 12 zona Gara de Nord, Piata Matache, intersectie Calea Grivitei cu Str. Buzesti, langa Biserica Sfintii Voievozi si Liceul Bulgar "Hristo Botev", de luni pana vineri intre orele 10:00-18:00.

Persoanele care locuiesc in alta localitate decat Bucuresti isi vor primi comanda prin intermediul serviciilor de expeditie: Posta Romana sau Firma de curierat “Fan Curier”.