Rovigo SPRL a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de renunţare la mandatul său ca administrator judiciar al Realitatea Media, solicitând instanţei şi desemnarea unui administrator judiciar provizoriu, pentru a fi evitată o situaţie de blocaj a activităţii societăţii aflate în insolvenţă.

Cererea de renunţare adresată preşedintelui Tribunalului Bucureşti a fost publicată joi şi pe site-ul rovigo.ro.

Rovigo SPRL a fost desemnat administrator judiciar al debitoarei Realitatea Media SA printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti din 7 septembrie 2011.

Rovigo îşi motivează cererea de renunţare la mandatul său de administrator judiciar al Realitatea Media având în vedere că, ulterior desemnării sale în această postură, "a intervenit un motiv de incompatibilitate".

"Pentru a evita o situaţie de blocaj a activităţii curente a debitoarei şi implicit a derulării procedurii de insolvenţă, vă rugăm să desemnaţi de urgenţă, în camera de consiliu, un administrator judiciar provizoriu", mai spune Rovigo în cererea adresată preşedintelui instanţei.

Omul de afaceri Elan Schwartenberg, acţionar al Realitatea Media, a declarat că "Regret decizia, dar admir şi salut verticalitatea lui Rovigo-Deleanu! A preferat să demisioneze decât să comită falsuri şi abuzuri!". Schwartenberg a refuzat să facă alte comentarii, potrivit Mediafax.

Vasile Deleanu este Senior Partner al Rovigo, în timp ce Aura Deleanu este Managing Partner al Rovigo. Cei doi s-au ocupat de dosarul insolvenţei Realitatea Media.

Cererea transmisă de Rovigo Tribunalului Bucureşti vine şi în contextul în care, pe 10 aprilie 2012, Ioana Vântu, fiica lui Sorin Ovidiu Vântu, a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revin lui Vitalie Dobândă, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu.