Recolamp a colectat şi reciclat 245 de tone de echipamente de iluminat in primele 8 luni din 2012, volum în creştere cu 170% faţă de perioada similară din 2011.

Organizaţia non-profit a colectat 150 tone de deşeuri provenind din echipamente de iluminat în 2011.

Pe parcursul anului 2011, Recolamp a reprezentat 125 de participanţi care au pus pe piaţă 6,67 milioane de echipamente de iluminat. Suma totală a Timbrului Verde administrat de Asociaţie a fost de 6 milioane de lei. Fondurile sunt utilizate exclusiv pentru construirea şi administrarea unei infrastructuri naţionale care să asigure colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente de iluminat, potrivit Recolamp.

“În 2011, în comparaţie cu 2010, am asistat la scăderea cu 10% a pieţei de echipamente de iluminat. Totuşi, chiar şi cu venituri mai mici, am reuşit să ne îmbunătăţim rezultatele privind colectarea şi reciclarea cu peste 65% pentru că, până la finele lui 2011 am gestionat 150 tone de deşeuri", a declarat Béla Kovács, director general al Recolamp.

De asemenea, începand cu 2011, asociaţia a devenit prima organizatie colectivă din România care a beneficiat de fonduri europene. Împreuna cu organziatia non-profit Electro-Coord Ungaria, Recolamp a lansat Proiectul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-
România 2007-2013: “Reducerea poluării cu substanţe toxice prin îmbunătăţirea managementului deşeurilor de surse de lumină în judeţele de la graniţa dintre Ungaria şi România”. Acest proiect a fost derulat între martie 2011 şi mai 2012, în judeţe amplasate la graniţa dintre cele două state partenere (România - Arad, Timiş, Bihor, Satu-Mare şi Ungaria - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés şi Csongrád).

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, ce are ca membri fondatori companiile General Electric Hungary ZRT, SC Osram România SRL şi SC Philips România SRL. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.