Caile ferate indiene sunt recunoscute pretutindeni in lume ca fiind cele mai vaste toalete sub cerul liber. Un record care nu onoreaza aceasta tara, a criticat ministrul indian al dezvoltarii rurale, anuntand un proiect de 95 milioane de euro pentru a remedia aceasta situatie, scrie Times of India.


Jairam Ramesh afirma ca in India exista 130 de milioane de locuinte care nu dispun de locuri sanitare. „Este o realitate care nu ne face cinste si ne intristeaza, ne infurie, chiar”, a lansat ministrul, care se ocupa, in egala masura, de problema apei si igienei in tara.

Vorbind la o reuniune la New Delhi, el a anuntat un proiect de 1,5 miliarde de rupii (22 milioane de euro) pentru dotarea localitatilor tarii cu 100.000 de toalete ecologice in urmatorii ani. El a propus, de asemenea, un proiect de 75 milioane de euro pentru inlocuirea toaletelor traditionale din 50.000 de trenuri.

Caile ferate indiene, care transporta zilnic aproximativ 11 milioane de pasageri, „sunt, cu adevarat, cele mai vaste WC-uri din lume in aer liber din lume”, a apreciat Jairam Ramesh, precizand ca ministerul sau va suporta jumatate din cheltuielile de modernizare.

Potrivit unui studiu al Natiunilor Unite datand din 2010, 600 de milioane de indieni, adica 55% din uriasa populatie a tarii, nu dispun de toalete in locuinte. In schimb, indienii au mai multe telefoane mobile decat WC-uri.