Canicula înregistrează începând de luni, maxime istorice în judeţul Sibiu, dovadă că luni, meteorologii au măsurat în municipiul Sibiu, 36,4 grade şi 21,3 grade, un record de temperatură, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, a declarat Mihaiela Stăncescu, Şeful Serviciului Regional de Prognoză Transilvania-Sud Sibiu, citata de Agerpres.


'Luni am înregistrat maxime istorice pentru începutul lunii august, fiind vorba de maxime comparate cu valorile zilnice ale mediilor anuale de până acum', a spus Mihaiela Stăncescu. Potrivit precizarilor sale, în municipiul Sibiu, staţia meteo a înregistrat in prima zi a acestei saptamani un maxim de 36,4 grade, vechiul record fiind de 33 de grade si datand din perioada 1963-1971.

Tot luni, staţia meteo de la Bâlea Lac a măsurat un maxim istoric de 21,3 grade, cu 4,3 grade mai mult faţă de vechiul record de temperatură, de 17,6 grade, înregistrat în 1980. Deja la această oră recordul se menţine la Bâlea Lac, unde termometrele măsoară 18,5 grade, cu posibilitatea să mai crească, faţă de recordul de 16,00 grade, pentru ziua de 7 august, înregistrat în anul 2000.

Cea mai călduroasă zi a acestei veri în municipiul Sibiu, a fost în 21 iulie, când s-au măsurat 37,8 grade. Meteorologii sibieni prognozează pentru următoarele zile, o posibilă răcire uşoară a vremii, cu temperaturi, miercuri, de maxim 32 de grade şi precipitaţii probabile începând de joi.