Premierul Victor Ponta a anunţat că la şedinţa Guvernului de peste două săptămâni va fi făcută rectificarea bugetară.


'Vreau să vă anunţ că şi săptămâna viitoare va fi şedinţă şi peste două săptămâni (...) avem rectificarea bugetară, sigur acolo unde sunt miniştrii participă miniştrii, acolo unde, eventual, am aprobat o mică plecare a miniştrilor să fie secretarii de stat', a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de marţi a Executivului. 

El a reiterat faptul că vicepremierul, ministrul de Finanţe Florin Georgescu, are depline puteri şi întreaga autoritate a premierului de a coordona discuţiile din această perioadă cu delegaţia Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

'Încă o dată, fiecare dintre miniştri trebuie să vă pregătiţi în coordonare cu vicepremierul pentru discuţiile pe care le aveţi cu partenerii noştri internaţionali, în aşa fel încât, la finalul acestor discuţii, să avem semnalele pozitive de care avem nevoie şi pe care le merităm în urma activităţii noastre de trei luni', a spus Ponta.

El le-a cerut miniştrilor ca orice fel de comunicare pe tema acordului cu FMI, CE şi BM să fie făcută prin Ministerul de Finanţe.

'Nu exemplific acum de faţă cu presa, au fost şi comunicări directe şi au fost recepţionate foarte prost, pentru că e un singur coordonator al relaţiilor noastre cu FMI, BM şi CE pe această temă - acesta este vicepremierul Florin Georgescu. Nu discută nimeni de capul lui pentru că după aceea nu mai înţelegem dacă vorbim Guvernul pe şapte voci. La fel vă rog să menţineţi aceeaşi prudenţă şi acelaşi echilibru în declaraţiile publice pe care le faceţi. Este o perioadă dificilă pe plan european şi România trebuie să îşi păstreze credibilitatea şi stabilitatea', a subliniat Ponta.